Csapatépítő tréning – másképp

A csapatépítés a munkavállalók körében általában haszontalan időtöltést jelent, amikor távol lehet lenni a munkahelytől. A csapatépítés azonban lehet úgy is jó hangulatú, ha célja, s ezáltal eredménye is van. A csapatkohézió ugyanis a kiemelkedő üzleti teljesítmény alapja – tréningünkön azt igyekszünk lefektetni.

Kiknek szól a csapatépítő tréning?
A tréning azon vállalatoknak szól, melyek különleges módon szeretnék az egyes csoportok, részlegek együttműködését fejleszteni.
Miért különleges a csapatépítő tréning a SiXense-nél?
Az általunk szervezett csapatépítés célja, hogy a valóban arról szóljon, ami: a csapat építéséről. Hogy ez miként megy végbe, mi a tréning fókusza, azt mindig az egyéni igényfelmérés határozza meg. Így lehet ez többek között a kommunikáció fejlesztése, a munkahelyi stressz kezelése vagy a teljesítőképesség növelése. A tréning során lehetőség van arra is, hogy a megbízó igénybe vegyen sportblokkot is. Ez esetben a team coaching és a cross-training (funkcionális erőedzés) eszközeit alkalmazzuk. Fizikai terhelés, illetve extrém helyzetek hatására ugyanis olyan emberi tulajdonságok is felszínre törnek, melyek anélkül könnyen leplezhetők! A feszes munkatempó során átélt flow-élmény adaptálható a hétköznapokban is: „képes vagyok rá”! A mindennapokban felgyülemlett stressz oldódik, a könnyen elsajátítható, új mozgásformák pedig növelik a koncentrációt és az egyéni teljesítőképességet.
Miben segít?
A speciálisan összeállított feladatok segítségével a résztvevők számára segítséget nyújtunk:
  • A munkahelyi stressz kezelésében
  • Egyéni és csapatszintű teljesítőképesség növeléséhez
  • Koncentrációs szint növelésében
  • A flow-élmény átélésében
Az egyes blokkok egymásra épülnek, és figyelembe veszik a résztvevők aktuális fizikai és lelki állapotát!
Módszertan
A két és félnapos bentlakásos tréningen ötvözzük a szupervízió alapú coaching folyamatból jól ismert tapasztalati tanulást, ahol az elmélet gyakorlatba való átültetése, illetve e folyamat nehézségeinek tapasztalati szintű feldolgozása és átélése a legfontosabb. A tréningen opcionálisan sportblokkot is tartunk, ahol a sport eszközeivel a felgyülemlett feszültség, együttműködési helyzetek kezelésére találunk megoldást, melyet egyéni vagy csoportos coaching folyamattal kísérve készségszintre emelhetünk.
Tematika
  • Csapatépítés speciális helyzetben: Minden helyzet más, így a megoldás is más lehet. Ha például a vezetők többsége több mint 10 éve együtt dolgozik, akkor a kapcsolatok frissítésére, a komfortzónából való kitörésre van szükség.
  • Többszintű bizalomerősítés: A bizalom erősítésére szükség lehet mikro (csapaton belüli), illetve makro (cégen belüli) szinten is.
  • Formális és informális visszajelzések módszerei, a jelenlegi gyakorlat elemzésével, új munkatársak bevezetése a rendszerbe: Tapasztalatunk szerint a cégek életében gyakoriak az átszervezések, új munkatársak kerülnek a régiekhez, a feladat régi, a munkatárs új, vagy a feladat új és a munkatárs régi. Ezek új kommunikációs helyzeteket generálnak – és nem mindenki tud olvasni a sorok között…
  • Asszertív kommunikáció alkalmazása: Ismerjük fel azokat a helyzeteket, ahol az asszertív (önérvényesítő) kommunikációs a sikeres, de ismerjük fel azt is, hogy mikor nem az. A helyzet és a személyiség stílusa erősítheti és gyengítheti egymást. A helyes alkalmazás személyes sikeresség eszköze lesz.
Opcionális: Cross-training (funkcionális erőedzés), avagy Spárta a szervezetfejlesztésben

Az általunk szervezett csapatépítés egyik különlegessége, hogy igény szerint sportblokkot is tartalmaz, mely segít az emberi tulajdonságok felderítésében és a csapatmunkában is.

Akárcsak a sportban, az üzleti életben is a teljesítmény számít. Miként a sportoló az edzéstervére épít és készül a versenyre, úgy „edz” az üzletkötő vagy a cégvezető is, hogy elérje az üzleti tervben kitűzött célját.

Naponta minimum 90 perces sportblokkot tervezünk, a pontos feladatokat az egyéni állapothoz igazítva. A gyakorlatok széles skálája, illetve kombinációja teszi érdekessé, szórakoztatóvá és természetesen hatékonnyá a munkát.

Az edzés hatására a mozgásalkalmazkodás is javulni fog, ahol cselekvéseinket, mozgásunkat alakítjuk a folyton változás, előre nem tervezhető helyzetekben. Felfoghatjuk úgy is, hogy készülünk valamire, ami ma még ismeretlen, előre nagy valószínűséggel kiszámíthatatlan, amihez kiváló edzettség, felkészülés szükséges.

A munka kis csoportokban zajlik, a résztvevőket konstruktív együttműködésre sarkalva. Természetesen a feladatok között meg fog jelenni a tét, illetve a különböző versenyhelyzetek is. Megnézzük az edzettséget, és annak összetevőit, valamint kitérünk a sportformára is.

Emellett sportból hozott példákkal, történetekkel színesítjük a pihenőidőt megerősítve a csapatépítő tréning céljait, motiválva a résztvevőket.

Hány főnek ideális?
Kettős vezetéssel dolgozunk, az ideális létszám az érintett team létszáma.
A csapatépítő tréning ára
Az ár az egyéni igényeknek megfelelően változik, ezért kérjen árajánlatot az alábbi gombra kattintva vagy hívjon minket telefonon (+36 30 982 77 59).

AJÁNLATKÉRÉS
HELYSZÍN: 
A Sixense tréningházában 20 főig fogadunk csoportokat, e feletti létszám esetében más külső helyszínt javaslunk. Igény esetén ennek szervezését is vállaljuk.
JAVASOLT IDŐTARTAM: 
Hatékonyság szempontjából célszerű a kétnapos bentlakásos tréning, majd egy egynapos utánkövető nap.
KATEGÓRIA: 
Csapatépítő tréning