Üzleti coaching

Az üzleti coaching lényege, hogy támogassuk a résztvevőt abban, hogy kihozza a maximumot mind a lehetőségekből, mind önmagából. A coaching során nem tanácsokkal látjuk el, hanem elkísérjük egy úton egészen céljainak eléréséig. Az üzleti élet szereplőjeként számtalan akadállyal kell megküzdenie: ilyen lehet a kudarctól való félelem, a különféle változások, a konfliktusok, a kiégés érzése vagy az önbizalomhiány. És számos kereszteződés is metszi a sikerhez vezető utat: döntéseket kell hozni, s ezáltal más lehetőségekről lemondani. Az üzleti coaching folyamatában azonban a résztvevő megerősödik, és rálátva saját erőforrásaira képes lesz a legjobb tudásával irányítani életét és vezetni munkatársait.

Akárcsak a sportban, az üzleti életben is a teljesítmény számít. Miként a sportoló az edzéstervére épít és készül a versenyre, úgy „edz” az üzletkötő vagy a cégvezető is, hogy elérje az üzleti tervben kitűzött célját. S miként egy sportoló karrierjét derékba törheti egy sérülés, úgy az üzleti életben is szárnyakat törhet egy rossz döntés vagy stratégia. Nem véletlen tehát, hogy a sportból induló coaching az üzleti életbe is beférkőzött.
Kiknek javasolt az üzleti coaching?
Bárkinek (egyénnek, teameknek vagy csoportoknak), akinek valamilyen életvezetési problémája van. Jellemzően olyan közép- és felsővezetők érdeklődnek a coaching iránt, akik valamilyen szakmai élethelyzetbe kerültek: például kinevezés előtt állnak vagy éppen leköszönni készülnek. Sok esetben a karrier és a családi élet közötti egyensúly megtalálása hat frusztrálóan ügyfeleinkre, így gyakran a vezető beosztásban dolgozó édesanyák és édesapák keresnek meg minket. De azok számára is segítséget nyújt az üzleti coaching, akik olyan tulajdonságaikat fejlesztenék, mint a kitartás, az önbizalom, a motiváció, a lehetőségek gyors felismerése, a döntésképesség, az elengedés, a koncentrált figyelem és a fejlődés szükségességének felismerése, az együttműködés és csapatmunka.
Miért különleges az üzleti coaching a SiXense-nél
A coaching területén is számos irányzat létezik. Mi a folyamatokban hiszünk, vagyis abban, hogy egy folyamatot csak egy másik folyamattal lehet megváltoztatni. A szupervízió alapú coaching – aminek pontosan az a lényege, hogy valahonnan valahová el fogunk jutni – erre nagyon alkalmas. Még ha a kezdetekkor nem is minden esetben derül ki a résztvevő számára, hogy honnan hová tart, előbb-utóbb körvonalazódni fog. Mi pedig segítünk abban, hogy ezeket a folyamatokat olyan személyes csapás irányába vezessük, ami az egyén fejlődését szolgálja.
Miben segít?
 • Vezetői készségfejlesztés
 • Együttműködés és csapatmunka erősítése, csapatépítés
 • Multikulturális problémák megoldása
 • Gyengeségek és erősségek feltárása
 • Döntés-előkészítés és döntéshozás támogatása
 • Önismeret
 • Önbizalom, önbecsülés fejlesztése
 • Teljesítmény fokozása
 • Motiváltság növelése vagy visszaszerzése
 • Krízishelyzetből történő kikerülésre
 • Korlátoktól megszabadítani
 • Megfelelő célok felállítása és elérése
Módszertan
A coaching módszertanilag egy speciális, intenzív tanulási helyzethez kötött tanácsadási folyamat, amelyben blokkolt belső energiák szabadulnak fel, döntési helyzetek kerülnek új megvilágításba, szakmai elakadások okai válnak érthetővé és alakulnak át lehetőségekké. A coaching a kreatív megoldások gyújtópontja, amely az üzleti, szakmai kihívások személyes jelentésének felismerésén, és a racionális, illetve emocionális szintű személyes változáson alapul.
Ideális létszám
Az egyéni coachingon túl teamcoachingot (3-5 fő) és csoportos coachingot (6-8 fő) is tartunk.
Teamcoaching

Felső- és középvezetői kiscsoportos (3-5 fő) coachingfolyamat menedzsmentek részére, amelynek legfontosabb célja a vezetői team stratégiai, vagy szélesebb horizontú projektkérdéseinek, illetve szakmai elakadásainak a feldolgozása, támogatása, megoldása.

Csoportos coaching

Szervezetfüggetlen képzés jellegű vezetői csoport (6-8 fő), ahol egymástól független szakemberek, vezetők találkoznak szakmai kihívások, elakadások közös feldolgozására, megoldására.

Az üzleti coaching ára
Az ár az egyéni igényeknek megfelelően változik, ezért kérjen árajánlatot az alábbi gombra kattintva vagy hívjon minket telefonon (+36 30 982 77 59).

AJÁNLATKÉRÉS
HELYSZÍN: 
Az üzleti coaching helyszíne a Sixense tréningháza. Az ügyfeleinknél tartott coachingot nem javasoljuk, mivel az utazás maga már ráhangolódást jelent a találkozóra, ami ezáltal még hatékonyabb lehet.
JAVASOLT IDŐTARTAM: 
10 találkozás javasolt heti-kétheti rendszerességgel.
KATEGÓRIA: 
Coaching